Spaarbeleggingshypotheek
hypotheekproducten

Spaarbeleggingshypotheek

De spaarbeleggingshypotheek is een combinatie van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek via een levensverzekering. De spaarbeleggingshypotheek is in feite een vorm van een levenhypotheek in een ander jasje. Deze variant op de levenhypotheek is vooral populair doordat er geen onzekerheid is over de hoogte van de uitkering aan het einde van de looptijd. Het verzekerd bedrag is altijd gelijk aan de hypotheekschuld bij een spaarhypotheek. In combinatie met een beleggingshypotheek kunt u profiteren van de voordelen van beide hypotheekproducten. Hoe dat precies werkt kunt verder lezen in dit artikel.

Hoe werkt de spaarbeleggingshypotheek?

Tijdens de gehele looptijd kunt u kiezen tussen sparen of beleggen afhankelijk van hoe de markt het doet. Zo is het mogelijk om uw maandlasten te laten dalen door op het juiste moment over te stappen tussen beleggen en sparen. De spaarbeleggingshypotheek is erg flexibel maar u moet ook zeer goed op de markt letten. Wanneer u dit niet doet dan kan dit slecht voor u uitpakken. U moet zelf in de gaten houden hoe de markt er voor staat en hoe u verwacht dat de ontwikkelingen gaan uitpakken. De spaarbeleggingshypotheek is dus niet voor iedereen weggelegd.

Hoe wordt de spaarbeleggingshypotheek afgelost?

Met de spaarbeleggingshypotheek bouwt u een bedrag op door enerzijds te sparen en anderzijds door te beleggen. U moet maandelijks geld inleggen om te beleggen of te sparen. Aan het einde van de looptijd kunt u uw hypotheekschuld aflossen met dit spaar- en beleggingstegoed. Het is mogelijk dat aan het eind van de looptijd uw beleggingen niet genoeg waard zijn om de hypotheek af te lossen. Het kan zijn dat u verlies maakt en met een restschuld blijft zitten. Zorg dat u van tevoren goed op de hoogte bent van de risico’s van de spaarbeleggingshypotheek.